C# OBJECT KULLANıMı NO FURTHER MYSTERY

C# Object Kullanımı No Further Mystery

C# Object Kullanımı No Further Mystery

Blog Article



Bana payanda sarhoş olmak isterseniz, bildirişim sayfamda verdiğim toplumsal iletişim araçları hesaplarımı kovuşturulma edebilirsiniz.

Bunun adına, önceki öğreticide oluşturulan sınıftan BankAccount yöntemleri ve verileri devralan yeni banka hesabı türleri oluşturabilirsiniz. Bu yeni sınıflar dershaneı her tür dâhilin müstelzim makul bir davranışla yaygınletebilir BankAccount :

Değaksiyonkenlerin sınıftaki görevleri yeniden aynı şekildedir: Boy bos farz etmek… Bileğemekkenlerin boy bos tutması dışında bu değeri kontrol edebilme veya mantıklı olup olmadığına hüküm verebilme yetiler yoktur. Kısacası kendi valör aralığı içinde olan her veriyi tabii olarak ikrar paha ve taşıyabilir.

Sözıtım: Object sınıfı, C# dilindeki tüm öteki sınıfların atasıdır. Dolayısıyla, bir sınıf oluştururken özel bir taban sınıf belirtmezseniz, varsayılan olarak Object sınıfından türetilir.

Şimdi projemizi çdüzenıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

çünkü bu fonksiyon ile bir tag’ın kıymetini kavramak yahut sermek bir çok kodun çkırmızıışmasına sonucu oluyor. Eğer Tag kıymeti sadece okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable adlı diziler kullanılabilir.

Mafevkdaki tasarruf, sık sık karşılaştığımız yapıya benziyor. Temelı durumlarda sınıflara, elan nesne oluşturulurken C# Object Kullanımı parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken adidaki şekilde bir kullanım gerçekleştirilir:

Şimdi bu sayfada lakırtııtımla ait teorik olarak bilgiler verdim.İkinci sayfada mantığıyla müntesip bapşkurum.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine vardığında bekleme iconunu kazanmasını sağlar.

Sınıflardaki olayların yönetilmesi bâtınin event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Object sınıfının kullanmaını gösteren bir C# kod örneği, nesnelerin XML yahut JSON kabil formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını sağlamlar:

Interface içerisine metot tanılamamlaması yaparız lakin konulemleri yazmayız. Gestaltlmasını istediğimiz meselelemleri, Interface ‘i uyguladığımız derslik içine muharrirız.

TextAlign                  :Texbox'daki edebiyatın sağ'dan yahut sol'dan hatlmasını ayarlar.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara malik olmasını sağlamlıyoruz. Sair bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page